Øytun folkehøgskole har skiftet navn til «Alta folkehøgskole – folkehøgskolen for #ArktiskVillmarksliv»

Øytun folkehøgskole ble startet i Havøysund i 1917, som et samarbeidsprosjekt mellom de tre organisasjonene Normisjon, Indremisjonsforbundet og Norges Samemisjon. I 1969 ble skolen flyttet til Alta og har beholdt navnet Øytun som varemerke gjennom 47 år. Til neste år, i august 2017, feirer Øytun folkehøgskole sitt 100 års jubileum, men da under det nye navnet «Alta folkehøgskole – folkehøgskolen for #ArktiskVillmarksliv».

Øytun folkehøgskole ble startet i signal-2Havøysund i 1917, som et samarbeidsprosjekt mellom de tre organisasjonene Normisjon, Indremisjonsforbundet og Norges Samemisjon. I 1969 ble skolen flyttet til Alta og har beholdt navnet Øytun som varemerke gjennom 47 år. Til neste år, i august 2017, feirer Øytun folkehøgskole sitt 100 års jubileum, men da under det nye navnet «Alta folkehøgskole – folkehøgskolen for #ArktiskVillmarksliv».signal-1

Alta folkehøgskole har trolig verdens vakreste og mest storslåtte «skolegård». Folkehøgskolen ligger i et enestående friluftslivseldorado, omgitt av mektige arktiske naturområder. Fra naturens side ligger alt til rette for å leve ut det som er vår spesialitet – det arktiske villmarkslivet. I videste forstand.

Alta folkehøgskole var først ute med å sette natur og friluftsliv på en timeplan. I  dag har skolen et bredt spekter av linjer og fag. Innenfor rammen av en bred og solid faglig kompetanse legges det til rette for at elevene får utvikle seg, sammen med andre, i og nær den arktiske villmarken. Helt fra 1969 har tusenvis av ungdommer på Alta folkehøgskole fått oppleve hva Alta og Finnmark har å by på av arktisk natur og villmarksliv.