« Alle Hendelser

Dybdekurs i livsmot og mestring

18. juni 2019 - 21. juni 2019

Hendelse Navigasjon

Påmeldingsskjema
Påmeldingsfrist: 1. februar 2019

NKF og Kildehuset på Modum Bad inviterer til kurs for ansatte i folkehøgskolen med særlig ansvar for elever med utfordringer knyttet til sin psykiske helse.

Formålet med kurset er å gi kompetanse og trygghet til medarbeidere i folkehøgskolen slik at de kan være med å lede skolens arbeid med psykisk helse.  Kurset vil fokusere både på håndtering av konkrete situasjoner, kollegaveiledning og utviklingsarbeid. Vi ønsker at kurset skal bidra til å motvirke den dominerende plassen psykisk sykdom kan få og bidra til livsmot og mestring for elever og ansatte.

Kurset består av 10 kursdager og starter i juni 2019 og avsluttes i juni 2020.  Kurset vil være rettet mot internatledere, sosiallærere og andre ansatte med særlig ansvar for å følge opp elever som sliter, det vi i folkehøgskolen har valgt å kalle 2.-linja.

Gjennom undervisning, refleksjon og gruppearbeid skal vi utforske:

• Generell innføring i menneskelig utvikling og tro
  • Hjelperrollen
  • Diagnoser, symptomer og håndtering
  • Hjelpeapparatet
  • Utfordringer og muligheter som kjennetegner vårt skoleslag
  • Veilederrollen/kollegaveiledning
  • Forebyggende arbeid
  • Helsefremmende arbeid – livsmestring

Kurset har tre samlinger på Kildehuset på Modum Bad ved Vikersund i Buskerud:

• 18. til 21. juni 2019
  • 13. og 14 januar 2020
  • 16. til 19. juni 2020

Tidspunkt:

• Første samling 18.-21. juni: Samlingen starter kl. 12.00 den 18. juni og avsluttes kl. 14.00 den 21. juni
  • Oppstart og avslutnings tidspunkter for senere samlinger blir oppgitt på første samling.

Kursavgift:

• kr. 22.000 for 10 kursdager med enkeltrom