« Alle Hendelser

Introduksjonsseminar om psykisk helse og livsmestring

18. juni 2018 - 19. juni 2018

Påmelding: FYLL UT SKJEMAET
Påmeldingsfrist 1.februar 2018

NKF og Kildehuset på Modum Bad inviterer til kurs for ansatte i folkehøgskolen med særlig ansvar for elever med utfordringer knyttet til sin psykiske helse.

Dette er et introduksjonsseminar i forkant av et mer omfattende kurs om psykisk helse og livsmestring som starter i juni 2019.  Både introduksjonsseminaret og fordypningskurset vil være rettet mot internatledere, sosiallærere og andre ansatte med særlig ansvar for å følge opp elever som sliter, det vi i folkehøgskolen har valgt å kalle 2.-linja.

På introduksjonsseminaret skal vi se spesielt på tema sosial angst.  Dette er en diagnose mange folkehøgskoleansatte må forholde seg til i møte med elevene.  Gjennom undervisning, refleksjon og gruppearbeid skal vi utforske: Hva er sosial angst og hvorfor utvikler noen sosial angst?  Sosial angst og koblinger til andre diagnoser eller tilstander.  Hvilke særlige utfordringer har elever med sosial angst på en folkehøgskole?

Bidragsytere:

Sverre Urnes Johnson er psykolog/dobbeltkompetansestipendiat ved Modum Bad og Universitetet i Oslo.

Kari Halstensen er psykolog/siviløkonom og har arbeidet ved Modum Bad som kliniker ved VITA-avdelingen siden 2005.

Helle Myrvik er lektor/religionsviter og ansatt ved Modum Bad siden 2001, nå som kurs- og prosjektleder ved Kildehuset – formidling og forebygging.

Transport:
Modum bad ligger rett ved Vikersund.  Det går buss mellom Vikersund og Oslo, Drammen og Hønefoss.  Det går også tog til Vikersund men de har få avganger.

Vi setter opp en fellestransport fra Drammen til Modum Bad slik at deltakere som kommer med morgenflyet 18. juni kan rekke opp til kurs start kl. 12.00.  Det blir satt opp samme transport ved kursslutt om det er behov for dette.  Prisen for dette kommer i tillegg til kursavgift.

Start:
18. juni 2018